Info Menafaat !!! Isteri Wajar Lakukan 5 Perkara Ini Supaya Rezeki Suami Mengcukupi Belanja Harian.PM admin Jika ingin berikan iklan responsive
Peranan seseorang isteri tidak hanya menetapkan tempat tinggal serta menjaga anak sahaja, tetapi juga mengatur kewangan keluarga. Berapapun nafkah yang didapatkan suami, isteri perlu bijak mengatur untuk penuhi segala keperluan harian.

Sebagai isteri, ada hal-hal yang boleh dilakukan untuk meningkatkan keberkatan rezeki keluarga yang diperolehi daripada usaha suami.

Tersebut amalan-amalan yang boleh dilakukan oleh si isteri untuk menaikkan berkatan rezeki yang diperoleh suami agar rezeki keluarga sentiasa melimpah:

1. Berikanlah Beberapa nafkah dari suami untuk Orang-tua serta Mertua
Sekecil apa pun atau sedikit apa pun, asingkan beberapa nafkah dari suami untuk orang-tua serta mertua. Walaupun hanya dengan membelikan beras atau keperluan harian yang lain, sedarilah bahawa aspek itu mampu meningkatkan keberkatan rezeki yang diperoleh.

Tutup telinga rapat-rapat serta janganlah pedulikan apabila terima sindiran atau dibanding-bandingkan dengan jumlah yang diperoleh daripada menantu lain yang lebih besar, jangan pernah jadikan hal itu pemusnah niat baik kita.
Jauhi juga berfikiran seperti itu, "Jangankan untuk orang-tua, untuk keluarga sendiri pun tak cukup! "Atau" Ibu bapa serta mertua saya sudah kaya! "

2. Selalu Mengingatkan Suami untuk Memberi Nafkah Keluarga dengan Rezeki Halal
Peranan isteri yang lain adalah senantiasa mendoakan serta meningatkan suami supaya memberi nafkah kepada keluarga dari rezeki yang halal.
Kerana besarnya kepentingan rezeki yang halal demi membentuk sebuah keluarga yang baik dan dirahmati Allah.

3. Menghindari Kehidupan Yang Boros
Masak sendiri dirumah lebih menjimatkan daripada makan di luar atau beli makanan dari luar. Malah isteri juga mampu mengelakkan keluarga dari amalan boros.
Bawakan bekal untuk suami agar tidak perlu makan tengah hari diluar pejabat, juga untuk kanak-kanak agar mereka tidak makan jajan atau makanan ringan.
Semoga ikhtiar berhemat serta merubah lifestyle itu dapat menaikkan keberkatan rezeki keluarga.

4. Lakukan Beribadah Bersama
Beribadah serta ketakwaan yang kita lakukan bukan sahaja mendapat pahala malah mampu mengeratkan hubungan kekeluargaan.
Tolak keluarga untuk melakukan solat berjemaah setiap hari, malah adakan acara ibadah di rumah bersama keluarga seperti berpuasa sunat Isnin dan Khamis, solat ditengah malam, membaca Al Quran serta yang lain.

5. Jauhi Pertikaian dalam Tempat Tinggal
Pertikaian cuma akan menyalutkan kebencian serta menghilangkan keharmonian rumah tangga.
Isteri haruslah menjadi penyejut dikala suami dalam keadaan stres, bukannya menjadi insan yang menjadi pertikaian yang semakin besar.
Semoga info itu bermanfaat serta dapat diamalkan dalam kehidupan seharian agar membuat pendapatan suami lebih berkat, melimpah serta mengalir deras.


sumber:


iklan iklan saiz 250


0 Response to "Info Menafaat !!! Isteri Wajar Lakukan 5 Perkara Ini Supaya Rezeki Suami Mengcukupi Belanja Harian."

Post a Comment